ສ່ວນປະສົມແປ້ງ
ແປ້ງສາລີ 1.5 ກິໂລກຣາມ
ໄຂ່ໄກ່ 10 ໜ່ວຍ
ນົມສົດ 1 ກະປ໋ອງນົມ
ນົມສົດ 1 ກະປ໋ອງນົມ
ຜົງຟູ 15 ກຣາມ
ນ້ຳຕານຊາຍ 1 ກິໂລກຣາມ
ນ້ຳຕານຊາຍ 1 ກິໂລກຣາມ
ເກືອບົດ 1 ບ່ວງຊາ
ນ້ຳເຜິ້ງ 1-2 ບ່ວງ
ນ້ຳເຜິ້ງ 1-2 ບ່ວງ
ວິທີເຮັດ
1. ນຳສ່ວນປະສົມທັງໝົດມາປະສົມລວມກັນໃນກະຊາມ ໃຊ້ມືບີບນວດ ຄຸກເຄົ້າໃຫ້ເຂົ້າກັນ
2. ເມື່ອນວດຕີແປ້ງໄດ້ທີ່ແລ້ວ ແບ່ງແປ້ງ 250 ກຣາມ ໄວ້ເຮັດໄສ້ຄີມ ສ່ວນທີ່ເຫລືອຄືແປ້ງເຮັດຂະໜົມໂຕ ກຽວ
ວິທີເຮັດໄສ້ຄີມ
1. ນຳແປ້ງທີ່ນວດແລ້ວ 250 ກຣາມ ໃສ່ໝໍ້ຕັ້ງໄຟອ່ອນ ໆ ຄ່ຽວພ້ອມກັບນ້ຳຕານຊາຍ 500 ກຣາມ ເນີຍສົດ 125 ກຣາມ ຄ່ຽວຈົນກະທັ້ງສ່ວນປະສົມເປັນເນື້ອດຽວກັນ ຈະໄດ້ໄສ້ຄີມເນີຍ
2. ຫາກຕ້ອງການເຮັດໄສ້ຄີມໃບເຕີຍ ໃຫ້ແບ່ງໄສ້ຄີມເນີຍມາເຄີ່ງໜຶ່ງ ແລ້ວນຳໃບເຕີຍປະມານ 3 - 4 ໃບ ບົດໃຫ້ລະອຽດໃສ່ນ້ຳ 1/3 ຖ້ວຍຕວງ ປະສົມກັບໃບເຕີຍບົດ ຄັ້ນເອົາສະເພາະນ້ຳ ນຳຄີມເນີຍທີ່ແບ່ງໄວ້ຂຶ້ນຕັ້ງໄຟອ່ອນ ໆ ເທນ້ຳໃບເຕີຍລົງໄປປະສົມ ຄ່ຽວຈົນເປັນເນື້ອດຽວກັນ ຈະໄດ້ໄສ້ຄີມໃບເຕີຍ
ວິທີເຮັດໄສ້ ໄສ້ກອກ
1. ນຳໄສ້ກອກປະມານ 1 ກິໂລກຣາມ ມາຫັ່ນເປັນທ່ອນ ທ່ອນ ລະປະມານ 1 ນິ້ວ
ວິທີເຮັດໄສ້ໄຂ່ນົກກະທາ
1. ໃຊ້ໄຂ່ນົກກະທາປະມານ 50 ໜ່ວຍ ພິກໄທປົ່ນ 1 ຂວດນ້ອຍ ແລະນຳເອົາໝູບົດ (ໝູຍ່ອງ) ປະມານ 250 ກຣາມ ມາລວກໃນນ້ຳເດືອດຈົນສຸກ
ວິທີເຮັດຂະໜົມໂຕກຽວ
1. ຕັກເນື້ອແປ້ງທີ່ຕຽມໄວ້ຫຍອດລົງໃນໝໍ້ກະທະ ໃຊ້ກົ້ນຈອງແບນແປງແປ້ງເປັນຮູບວົງກົມຂະໜາດເສັ້ນຜ່າສູນກາງປະມານ 3 1/2 ນິ້ວ
2. ຫາກເປັນໄສ້ໄຂ່ນົກກະທາ ໃຫ້ທັບໄຂ່ລົງເທິງແປ້ງ ເມື່ອແປ້ງແລະໄຂ່ສຸກໃສ່ໝູບົດລົງໄປໜ້ອຍໜຶ່ງ ໂຮຍພິກປົ່ນ ແຕ່ຖ້າເປັນໄສ້ຄີມແລະໄສ້ໄສ້ກອກ ເມື່ອແປ້ງສຸກຈຶ່ງຕັກໄສ້ໃສ່ລົງໄປ
3. ໃຊ້ກຽງສອດລົງພື້ນແຜ່ນແປ້ງທາງດ້ານລຸມພ້ອມກັບມ້ວນແປ້ງໃຫ້ປິດໄສ້ ກໍຈະໄດ້ຂະໜົມໂຕກຽວຕາມທີ່ລູກຄ້າຕ້ອງການ
ຂໍ້ແນະນຳ
1. ນອກຈາກໄສ້ຊະນິດຕ່າງ ໆ ດັ່ງກ່າວມາຂ້າງຕົ້ນແລ້ວ ສາມາດປັບ-ປຸງເພິ່ມເຕິມເປັນໄສ້ອື່ນ ໆ ອີກ ເຊັ່ນ ໄສ້ເຜືອກ ໄສ້ເຂົ້າໂພດຫວານ ເປັນຕົ້ນ
2. ການຂາຍຂະໜົມໂຕກຽວ ບໍ່ຄວນເຮັດໄວ້ຖ້າລູກຄ້າມາຊື້ ເມື່ອລູກຄ້າສັ່ງຂະໜົມຈຶ່ງຄ່ອຍລົງມືເຮັດ ເພື່ອໃຫ້ຂະໜົມໃຫຍ່ກຽວມີຄວາມໃໝ່ ກອບ ແລະຮ້ອນໜ້າຮັບປະທານ
Comments
Post a Comment